Heb je steeds weer last van je rug bij het opstaan, doen je gewrichten pijn bij bepaalde bewegingen, heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten of begeleiding nodig bij het herstel na een ongeval of ziekte? Dan staan wij bij Fysio Schimmert voor je klaar.

Sinds de jaren ‘70 is fysiotherapie een onmisbare schakel in de eerstelijns medische zorg. Vanaf 2006 is de fysiotherapeut ook ‘direct toegankelijk’, dat wil zeggen dat je direct met ons contact kunt opnemen. Op deze manier zijn we de makkelijkst toegankelijke professionals op gebied van houding en beweging en klachten die daarmee samenhangen.

Fysio Schimmert Fysiotherapie

Behandelplan

Het fysiotherapeutisch behandelplan komt tot stand na een gesprek, een houdings- en bewegingsinspectie en een lichamelijk onderzoek. Het behandelplan wordt altijd samen met de patiënt opgesteld. Door middel van het stellen van subdoelen en een reëel einddoel wordt kwaliteit en voortgang bewaakt. Zo werk je samen met je fysiotherapeut aan je herstel.

Belangrijke fysiotherapeutische behandelmogelijkheden zijn:

  • Actief oefenen bij verminderde mobiliteit, stabiliteit, spierkracht en spierlengte
  • Houdingscorrectie bij rug- of nekklachten
  • Revalidatie na blessure, ongeval of operatie (indien nodig bij u thuis)
  • Mobiliseren van stijve gewrichten
  • Shockwave Therapie bij langdurige overbelasting klachten
  • Massage van gespannen, pijnlijke spieren
  • Kinesiotaping van overbelaste spieren
  • Vormen van elektro- of ultrageluidtherapie bij gewrichtsbandletsels

Fysio Schimmert Fysiotherapie

Samenwerking

Fysiotherapie is een belangrijke schakel in de gezondheidszorg. Zowel binnen onze praktijk met collega’s die gespecialiseerd zijn in bepaalde klachten als daarbuiten met de huisarts of specialist en eventueel met collega’s in andere fysiotherapiepraktijken.

Op die manier is het mogelijk om de beste zorg en het best mogelijke behandelplan samen te stellen om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen. Op het moment dat wij je niet van je klachten kunnen afhelpen, dragen we er zorg voor dat je bij de juiste specialist terecht komt die je verder helpen kan.