Fysio Schimmert VergoedingenWat fysiotherapie kost, hangt grotendeels af van de manier waarop je bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering met een dekking voor fysiotherapie. Zelf betalen kan natuurlijk ook. Lees hier meer over vergoedingen en verzekeringen.

Aanvullende verzekering

Als u een aanvullende verzekering heeft vergoed uw zorgverzekeraar de kosten rechtstreeks aan de praktijk. De enige kosten waar je mee te maken hebt is de premie die je voor je zorgpolis betaalt. Let op, er zijn veel verschillende aanvullende pakketten. Met verschillende vergoedingen en bijbehorende premies.

Fysiotherapie zelf betalen

Heb je besloten geen aanvullende verzekering af te sluiten voor fysiotherapie, dan zul je in de meeste gevallen de kosten daarvoor zelf moeten betalen. Hiervoor geldt in onze praktijk de tarievenlijst die je kunt vinden op onze website en in onze wachtkamer.

Voor vragen over vergoeding kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar. Deze kan je vergoeding bekijken zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoeveel behandelingen voor fysiotherapie krijgt u vergoed?

Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kun je nalezen in de polisvoorwaarden die je van je verzekeraar hebt gekregen. Je kunt ook kijken op www.defysiotherapeut.com en klikken op “Bent u goed verzekerd?”

Vergoeding van fysiotherapie per 2016 bij chronische aandoeningen en bij kinderen.

Chronische aandoeningen

De vergoeding van behandelingen fysiotherapie voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Als je dus niet aanvullend verzekerd bent moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen.

Kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar blijft de oude verstrekking van vóór 2004 in stand. Dat wil zeggen vanuit de basisverzekering blijft het volgende gedekt:

  • de eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar vanuit de basisverzekering (de rest vanuit de aanvullende verzekering).
  • kinderfysiotherapie door een geregistreerde kindertherapeut 18 behandelingen per indicatie per jaar. De rest vanuit de aanvullende verzekering.
  • behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst een volledige dekking vanuit de basisverzekering bij kinderen.